ایلنا   |  گوناگون  |  

شاهد افزایش ناآرامی‌های کارگری در جهان خواهیم بود/ دولت‌ها نمی‌خواهند صاحبان ثروت‌ را با ترمیم دستمزد عصبانی کنند

بانک‌ها و دولت‌ها نمی‌خواهند صاحب‌خانه‌های بزرگ، املاک و صاحبان ذخایر طلا و ثروت‌های با ثبات سرمایه‌ای را عصبانی کنند. در این شرایط بیشتر کارشناسان اقتصادی دولت‌ها به شدت بر کاهش تورم از طریق افزایش نرخ‌های بهره و سرکوب دستمزدها، متمرکز شده‌اند.

شاهد افزایش ناآرامی‌های کارگری در جهان خواهیم بود/ دولت‌ها نمی‌خواهند صاحبان ثروت‌ را با ترمیم دستمزد عصبانی کنند

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از اندیشکده کانادایی «بنیاد والراس»، این پایگاه فکری در کانادا با انتشار مطلبی که حاصل تحقیقات پژوهشگران این اندیشکده است، اعلام کرده که جهان در سال‌های آینده شاهد افزایش بیش از پیش اعتراضات و تحرکات کارگری و صنفی باتوجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی کشورها خواهد بود. 

در ابتدای این مقاله آمده است: تنش‌ها و اعتراضات کارگران، بازنشستگان، گروه‌های صنفی مختلف و کارکنان همه بخش‌ها در واحدهای مختلف خدماتی و تولیدی از خطوط هوایی گرفته تا بخش نفتی، کارکنان بخش آموزش تا شرکت‌های اینترنتی بزرگ در حوزه خدمات مانند آمازون، جملگی به سرفصل اخبار این روزهای جهان بدل شده‌اند. 

این اندیشکده اعلام کرده است: به نظر می‌رسد تورم و افت ارزش دستمزد، سایه خود را بر تمامی سطوح مدیریت اقتصاد کشورها انداخته و بیشترین فشار خود را متوجه گروه‌های مزد و حقوق‌بگیر کرده است، همچنین نگرانی‌های ناشی از گسترش کرونا در تشدید این بحران موثر بوده، اما برای مقابله با این بحران راه‌حل گفتگوی اجتماعی همچنان روی میز است. 

این مقاله با اشاره به تجربه یکی از این گفتگوهای اجتماعی به کانادا اشاره می‌کند و آورده است: این بحران در طول بزرگترین اعتصاب بخش دولتی کانادا نیز مشاهده شد. اما پس از نزدیک به دو هفته از آغاز اعتراضات، همزمان با اعتصاب تاریخی بزرگ اول ماه می‌2023 میلادی در این کشور با حضور بیش از 120 هزار نفر کارمند دولتی، مذاکرات ابتدایی دولت با نمایندگان کارکنان شروع شد و همین اتفاق باعث پایان یافتن فوری اعتصابات و اعتراضات شد. 

با پایان یافتن مذاکرات، برخی این سوال را مطرح کردند که چیزی باعث ایجاد یک حس متفاوت درمیان اعتصابیون شده است؟ 

کندرا اشتراوس، مدیر برنامه مطالعات کار و مرکز تحقیقات کار مورگان در دانشگاه سیمون فریزر درباره ناآرامی‌های کارگری و شغلی می‌گوید: از جنبه‌هایی می‌توان گفت که عقب‌نشینی پس از مذاکرات حقوقی نشان دهنده یک پیروزی برای اتحادیه‌ها است، اگرچه نتیجه یک سازش با یک دولت نسبتاً مدرن و حمایت‌گر مانند کانادا بهتر از سایر دولت‌ها باید باشد. اما به نظر من کارمندان و کارگران تا جایی که توانستند اثر تورم را روی دستمزدشان مهار کنند، دستاوردهای راضی کننده‌ای داشتند گرچه نتوانستند همه حقوق مورد انتظار خود را بدست بیاورند و شرایط کاری مطلوب خودشان را چنانکه قبل از بحران‌ها بوده، اعاده کنند. وقتی به نرخ تورم در چند سال گذشته فکر می‌کنیم و این واقعیت که این کارگران در سطح جهانی از سال 2021 به هیچ توافق مسرورکننده جدی‌ای نرسیدند، را در نظر می‌گیریم، متوجه خواهیم شد که در چنین شرایطی مذاکرات برای دستمزد در شرایط تورمی پیروزمندانه به نظر می‌رسد. در سال گذشته بیش از 8 تا 10 درصد تورم را در بسیاری از کشورها به شکل بی‌سابقه تجربه کردیم. بنابراین، این روش واقعاً به جای افزایش قابل توجه دستمزدها می‌تواند خشم فروخورده کارگران و کارمندان در دوره همه‌گیری کرونا را مهار کند. 

رابطه بین تورم و اعتصابات کارگری

در اواخر دهه 60 و 70 قرن گذشته میلادی، اقتصاددانان و سیاست‌گذاران واقعاً نگران مارپیچ تورم-دستمزد بودند، زیرا افزایش نرخ بهره و افزایش دستمزد می‌توانست منجر به سطوح بالا و ناپایداری از تورم در سراسر اقتصاد جهانی شود و با یک جنبش قوی کارگری بیشتر از پیش این امکان وجود داشت که افزایش مزد به تورم بیانجامد؛ اما امروزه چنین چیزی رخ نمی‌دهد. 

جیم استنفورد، اقتصاددانی که در گذشته کارهای مشترک زیادی را از نظر علمی با اتحادیه‌های کارگری و کارمندی انجام داده است، تحلیل‌های خوبی انجام داده و نشان می‌دهد که در حال حاضر، تورم بالایی داریم که ناشی از سود شرکت‌ها و زنجیره تامین است و به هیچ وجه ربطی به رشد حداقل دستمزد ندارد. 

در اختلالات عمومی اقتصادی برخلاف دهه‌های گذشته، این دستمزد بوده که تلاش کرده به تورم برسد و نه اینکه خود عامل تورم باشد! بنابراین آنچه می‌بینیم این است که کارگران افزایش حقوق 2 درصدی و حداکثر 5 درصدی خود را در برابر تورم بیش از 8 درصدی طلب کردند. در بسیاری از کشورها افزایش دستمزد در بخش خصوصی در واقع از دستمزد بخش دولتی پیشی گرفت، زیرا دستمزد بخش دولتی توسط قراردادهای جمعی محدود شده بود و محدوده افزایش حقوق کارمندان و کارکنان دولتی از پیش مشخص بود. 

استنفورد معتقد است که ناآرامی‌های کارگری با حس عقب افتادن کارگران از قیمت‌ها بیش از هرچیز دیگری ارتباط دارد. مبارزه واقعی‌ای که کارگران در گروه‌های درآمد پایین برای رسیدن به مراتب و مراحل بالاتر انجام می‌دهند، هرگز آن اهمیتی که مبارزه بر سر حفظ ارزش دستمزد دارد را نخواهد داشت. در سطح جهانی اما در عین حال، سیاست پولی که نرخ بهره را افزایش می‌دهد تا تورم را کنترل کند، واقعاً به کارگران آسیب می‌زند. ما سطح بالایی از بدهی را در آمریکای شمالی در هر خانواده داریم، و بنابراین اگر وام خودرو و بدهی کارت اعتباری، و البته اقساط وام مسکن دارید، برای بدهی خود و همچنین برای خرید مواد غذایی هزینه بیشتری می‌پردازید. بنابراین در آینده با انباشت عمومی بدهی‌های مردم مزدبگیر، یک بحران واقعی هزینه زندگی برای کارگران و کارمندان وجود خواهد داشت که در سال‌های آینده به زودی موجب تشدید اعتراضات صنفی خواهد شد! 

این اندیشکده گزارش داده است که بانک مرکزی کانادا اعلام کرده است؛ افزایش دستمزدها ممکن است به تورم بیانجامد... اما ما باید به راستی سیاست پولی همین بانک‌ها را نقد کنیم؛ بانک‌هایی که می‌گویند باید تورم را به هر قیمتی پایین نگه داریم و دستمزد کارگران مشکل اصلی است، اما قرار نیست به سود شرکت‌ها یا سایر عوامل رشد تورم از جمله املاک و مستغلات و نرخ بهره بپردازیم. 

استنفورد معتقد است: بانک‌ها و دولت فدرال [نمی‌خواهند] در مورد آن دلایل مشخص بروز تورم صحبت کنند زیرا هیچ‌کس نمی‌خواهد صاحب خانه‌های بزرگ، املاک و صاحبان ذخایر طلا و ثروت‌های با ثبات سرمایه‌ای را عصبانی کند. در این شرایط بیشتر کارشناسان اقتصادی دولت‌ها به شدت بر کاهش تورم از طریق افزایش نرخ‌های بهره و سرکوب دستمزدها، اساساً متمرکز شده‌اند؛ سیاستی که باید به شدت مورد نقد قرار گیرد. 

این مقاله به تجربه تشکیل بسیاری از اتحادیه‌های کارگری در شرکت‌های بزرگ غربی برای اولین بار در سال‌های اخیر اشاره کرده و باتوجه به مبارزات تجربه شده در شرکت‌های آمازون، گوگل، استارباکس و. . به عنوان شرکت‌های بسیار ثروتمند در آمریکای شمالی، تجربیات آنان را جمع‌بندی کرده و تشکیل تشکل‌ها را راهگشا ارزیابی می‌کند. 

از دهه 1990 میلادی با تقویت جریان راست اقتصادی در جهان، سطوح اتحادیه‌سازی کارگران در بخش خصوصی کاهش یافته است. بنابراین، وقتی به ناآرامی‌های کارگری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که بسیاری از اعتراضات بدون وجود تشکلات به شکست انجامیدند. 

گزارش اخیر به تلاش دولت‌ها و کارفرمایان برای گسترش مشاغل غیر رسمی اشاره می‌کند و می‌گوید: اشتغال ناپایدار که اخیرا گسترش یافته است، پدیده‌ای نژادی و جنسیتی است. بنابراین، برای مثال، کارگران بومی بیشتر احتمال دارد که در معرض خطر باشند. گسترش پدیده مهاجرت ناشی از ناآرامی‌های جهانی و بحران‌های اقتصادی، باعث حمله مرتب به امنیت شغلی می‌شود. 

گسترش پدیده تبعیض نژادی در کشورهای صنعتی در همین چهارچوب به نسبت سایر ملل و اقوام و نژادها قابل فهم است. بنابراین کارگران جوان کمتر از گذشته قادر به دسترسی به مشاغل ایمن، پایدار و مداوم هستند و در این زمینه زنان بیشتر از سایرین آسیب می‌بینند. جالب اینجاست که سازماندهی نیروی کار ارزان در بخش خدمات ممکن است از میان افراد تحصیلکرده دانشگاهی یا جوانانی باشند که سطوح تحصیلات نسبتاً بالایی دارند و به سادگی نمی‌توانند بپذیرند که در مشاغلی ناایمن و ناشایسته و بدون مزایا مشغول‌اند. لذا این روند، بحران را عمیق‌تر می‌کند. 

باید پذیرفت که این احساس وجود دارد که یک شکاف نسلی واقعی در فرصت‌های شغلی به وجود آمده، و همچنین در ثروت و درآمد میان سنین مختلف فاصله غیرقابل پرکردن به وجود آمده است. این روزها بحران در تامین مسکن جوانان و بحران‌های آب و هوایی آتی جهان و بحران‌هایی مانند بازنشستگی و پنجره جمعیتی، چشم‌انداز امید به زندگی بسیاری از جوانان را تحت شعاع خود قرار داده است.

انتهای پیام/

وام خودرو خودرو درآمد 



  اخبار برگزیده
  

اصل بدهی واردات گاز از ترکمنستان را تسویه کردیموزیر نفت گفت: تمام بخش اصلی بدهی‌مان بابت واردات گاز که در دوره‌ها و دولت‌های قبل اتفاق افتاده بود را این دولت تسویه کرد.
ایلنا واردات واردات گاز گاز 

  

واکنش سازمان ملل به بازگشایی سفارت ایران در عربستانسخنگوی دبیرکل سازمان ملل از بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی استقبال کرد و آن را برای منطقه مفید خواند.
فردا سازمان ملل سازمان همکاری اسلامی ایران 

  

حضور آمریکا و انگلیس در عراق اختلالاتی روی روابط ما با عراقی‌ها ایجاد می‌کند‌/ قدرتمندی ایران به غربی‌ها ثابت کرد که نمی‌توانند در منطقه تاثیرگذار باشندیک عضو کمیسیون انرژی گفت: ما باید با دقت بیشتری در عرصه جهانی حرکت کنیم و از این شرایطی که به وجود آمده است، استفاده کنیم. مطمئنا این روی اقتصاد، تولید نفت و بهبود معیشت در جامعه ما تاثیرگذار خواهد بود.
ایلنا مجلس شورای اسلامی اوکراین تایوان 

  

شرط عجیبی که نکونام را دوباره از استقلال دور کردابتدا باید رضایت آقای ایکس را بگیری شرط باورنکردنی برای حضور نکو در استقلال!
خانه فوتبال ایران خودرو ایران روزنامه ایران 

  

ظریف: انتخاب کردیم آنان را که در پی کاستن از خسارات بودند را «سازشکار» و حتی «خائن» بنامیموزیر امور خارجه پیشین کشورمان با انتشار یادداشتی علت و چرایی استفاده خود از عبارت «خودمان انتخاب کردیم» که چندسال قبل از سوی او مطرح شد و مورد انتقادات فراوان قرار گرفت را تشریح کرد.
مثلث محمدجواد ظریف اینستاگرام ایران 

  

محسن رضایی: نیازمند اجرای طرح‌های دراز مدت در زمینه آب هستیممعاون اقتصادی رئیس جمهور تنش آبی را یکی از مشکلات کشور و بالتبع استان سمنان دانست و گفت: نیازمند اجرای طرح‌های دراز مدت در زمینه آب هستیم.
فردا محسن رضایی رئیس جمهور ایران 

  

نقش سازنده ‎ایران در عرصه بین‌المللی به نفع چندجانبه‌گرایی افزایش خواهد یافتسخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد:نقش سازنده ‎ایران در عرصه بین‌المللی به نفع چندجانبه گرائی افزایش خواهد یافت.
ایلنا ایران جمهوری اسلامی ایران وزارت خارجه 

  

ائتلاف‌های جدید منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در حال شکل‌گیری است/ عربستان، امارات و قطر جزو متقاضیان اقدام اشتراکیفرمانده نیروی دریایی ارتش از شکل‌گیری ائتلاف‌های جدید منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خبر داد و گفت: ائتلاف مشترک نیروی دریایی ایران با کشورهای منطقه از جمله عربستان و امارات به زودی شکل می‌گیرد.
ایلنا ایران جمهوری اسلامی ایران رزمایش 

  

بمب خبری در فوتبال ایران/ بیرانوند با رونالدو هم‌تیمی می‌شود؟علیرضا بیرانوند مرد شماره یک تیم ملی و پرسپولیس مورد توجه دو باشگاه عربستانی قرار گرفته است.
خانه فوتبال تیم ملی فوتبال ایران فوتبال ایران 

  

مکاتبه مالیاتی دولت با شورای نگهبان و مجمع تشخیصوزیر اقتصاد گفت: با شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام برای به ثمر رسیدن لایحه مالیات بر سوداگری مکاتبه کردیم و امیدواریم که هرچه زودتر این قوانین به نتیجه برسد.
ایلنا دولت شورای نگهبان بازار کار 

  

دربی؛آخرین حضور ساپینتو در استقلال|تمدید فقط با قهرمانیبازی آخر ریکاردو روی نیمکت استقلال! شاید ... با قرارداد یا بدون قرارداد، ساپینتو پنج شنبه می رود
خانه فوتبال دربی ایران خودرو خودرو 

  

رئیس قوه قضائیه دستور داد؛ دستگاه‌های اطلاعاتی عناصر ضدانقلاب را شناسایی و معرفی کنندرئیس قوه قضائیه گفت: امروز در برخی از این ناهنجاری‌ها، دست دشمن برای ضربه زدن به نظام آشکار است؛ بر همین اساس دستگاه‌های اطلاعاتی ما باید این جریانات سازمان‌یافته را که با عناصر ضدانقلاب مرتبط هستند، شناسایی و معرفی کنند.
مثلث قوه قضاییه اینستاگرام تورم 

  

خبر خوش به خریداران خودرو | قیمت خودروهای داخلی اعلام شدامروز هشتم خرداد ماه 1402، قیمت خودرو طبق معمول روزهای گذشته به روند نزولی خود ادامه داد. با این حال تعداد محدودی از محصولات اندکی افزایش قیمت را تجربه کردند.
مثلث بهاره رهنما خودرو بازار خودرو 

  اخبار داغ
  

اقتصادنیوز:سکه امامی امروز کاهش را تجربه کرد.
اقتصادنیوز قیمت 

  

قیمت خودرو در بازار امروز 18 خرداد 1402 + جدولمهر: بررسی آخرین قیمت خودروهای پرتیراژ داخلی و مونتاژی در بازار آزاد نشان می دهد که قیمت خودرو به صورت لاکپشتی همچنان در حال ریزش است.
نامه نیوز قیمت ایران خودرو خودرو 

  

اصطلاحاتی که درباره بورس باید بدانیدبسیاری از مبتدیان اطلاعات کمی در مورد بازارهای سهام دارند. ممکن است افرادی به معامله در بازار تسلط نسبی داشته باشند اما فقط با اصطلاحات کلی بازار و نمادها آشنا باشند.
گسترش بورس کالا خصوصی سازی خودرو 

  

ادامه نوسانات کاهشی قیمت دلار/ خبری از خریدار ارز نیستپاسخ به نیاز‌های ارزی متقاضیان در مرکز مبادله ایران، از عواملی است که در شکل گیری مسیر نزولی دلار، تاثیرگذار بوده است.
برنا قیمت دلار ارز 

  

دلار به زانو درآمد | جزییات قیمت دلاریک مقام سابق سازمان سیا از زمان احتمالی سقوط ارزش پول این کشور درس سطح بین‌المللی گفت.
شما‌نیوز دلار دلار آمریکا درآمد 

  

خبر خوش برای خریداران خودرو | ریزش 170 میلیونی قیمت خودرو در بازار امروزشیب نزولی قیمت خودرو نسبت به دو روز گذشته که روند معاملات در بازار آغاز شده است، نسبتا تند شده و امروز تقریبا در همه محصولات بازار، کاهش قیمت به‌چشم می‌خورد.
مثلث ایران خودرو خودرو بازار خودرو 

  

اقتصادنیوز: بررسی ها نشان می دهد که نرخ دلار دیشب هم در تهران و هم در بازار های همسایه به ادعای هاآرتص واکنش نشان دادند و شیب نزولی اسکناس آمریکایی تند تر شد.
اقتصادنیوز دلار تهران قیمت 

  

سقوط وحشتناک قیمت سکه در بازار امروز | قیمت سکه امروز 18 خرداد 1402قیمت طلا و سکه روز گذشته هم روند کاهشی را ادامه داد به نحوی که قیمت سکه امامی برای ساعاتی در کانال 28 میلیون تومانی قرار گرفت. نوسان، خصوصیت اصلی این روزهای بازار طلا و سکه است اما به نظر می‌رسد، روند نزولی، قدرت بیشتری دارد و قیمت‌ها را پایین می‌کشد.
مثلث قیمت افزایش قیمت کاهش قیمت ها 

  

تداوم ریزش قیمت خودرو در بازار | خریداران در انتظار کاهش بیشتر قیمتبررسی آخرین قیمت خودروهای پرتیراژ داخلی و مونتاژی در بازار آزاد نشان می دهد که قیمت خودرو به صورت لاکپشتی همچنان در حال ریزش است.
فردا قیمت خودرو بازار خودرو 

  

ریزش شدید قیمت دلار در بازار امروز | قیمت دلار وارد کانال 30 هزار تومان می شود؟قیمت دلار روز گذشته بالاخره به 49 هزار تومان رسید و قیمت دلار هرات هم تا نیمه این کانال پایین آمد. کارشناسان درباره روند قیمت دلار چه می‌گویند؟ آیا روند کاهشی دلار ادامه‌دار است؟
مثلث قیمت ارز قیمت افزایش قیمت 

  

بررسی آخرین قیمت خودروهای پرتیراژ داخلی و مونتاژی در بازار آزاد نشان می دهد که قیمت خودرو به صورت لاکپشتی همچنان در حال ریزش است.
اقتصادنیوز قیمت خودرو پژو 

  

فروش هر برگه سهام عدالت به قیمت طلا| رشد صعودی ارزش سهام عدالت در بورستعداد هرسهم برگه سهام عدالت 532 هزار تومانی خود را می توانید در جدول زیر مشاهده کنید.
نامه نیوز سهام عدالت سهام قیمت 

  

اقتصادنیوز: دیشب قیمت طلای جهانی به سمت کف حمایتی 1940 دلار حرکت کرد؛ خبری که احتمالا برای سکه بازان داخلی چندان خوشایند نباشد.البته بازار سکه فعلا به روند حرکتی دلار و سیگنال های سیاسی چشم دوخته است.
اقتصادنیوز ایران ایران و آمریکا قیمت 

  

اقتصادنیوز: قیمت سکه امامی امروز نه تنها کانال 30 میلیون تومان را از دست داد بلکه از 29 میلیون تومان هم سقوط کرد و در محدوده 28 میلیون و 800 هزار تومان به فروش رسید. بررسی ها نشان می دهد آخرین باری که سکه امامی در این محدوده به فروش رسیده بود به تاریخ 2 اسفند 1401 بر میگردد.
اقتصادنیوز قیمت دلار تهران